VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forțele ucrainene au lovit încă o navă a rușilor. Este vorba de vasul „Konstantin Olșanski” ce fusese capturat de la ucraineni în 2014

Ucrainenii au lovit încă o navă a rușilor din flota de la Marea Neagră. Este a treia nava rusească lovită de ucraineni în ultimele zile.  Marina ucraineană a declarat că a lovit nava de desant Konstantin Olşanski cu o rachetă. Vasul fusese capturat de ruși de la ucraineni în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii.

„În prezent, această navă nu mai este capabilă de luptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al marinei, Dmitro Pletenciuk. Rusia a capturat nava „Konstantin Olşanski” de la Ucraina, alături de cea mai mare parte a forţelor navale ucrainene, atunci când trupele ruse au ocupat Peninsula Crimeea în 2014, potrivit SkyNews. „Ea fusese reparată şi era pregătită pentru a fi folosită împotriva Ucrainei, prin urmare s-a luat decizia de a lovi această navă”, a explicat Pletenciuk. El a adăugat că pentru lovirea navei a fost folosită o rachetă anti-navă Neptun, produsă în Ucraina. Ucraina, care încă mai controlează câteva sute de kilometri din coasta Mării Negre, în pofida ocupării de către Rusia a unor regiuni sudice ucrainene, nu are nave de război de mari dimensiuni. Însă, Kievul a întreprins în ultimele luni o serie de lovituri reuşite asupra Flotei ruse de la Marea Neagră, folosind rachete sau drone maritime. Duminică, armata ucraineană a revendicat lovituri asupra altor două nave de desant ruse în Crimeea.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.