VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Focarul de rujeolă de la un centru de refugiați din Chișinău ia amploare

Cifra cazurilor de rujeolă de la centrul de refugiați de pe str. N. Testemițanu din Capitală a ajuns la nouă. Alte patru îmbolnăviri au fost comunicate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, după ce ieri Primăria Chișinău a conformat primele cinci cazuri.

Potrivit ANSP, recentele cazuri au fost înregistrate la un copil de doi ani, la unul de 8 ani și la doi adolescenți de 15 ani.

„Alte cazuri cu suspiciune la rujeolă între beneficiarii din aceeași instituție se află în proces de investigare. Toate persoanele prezintă simptome asociate infecției rujeolice (febră, tuse, erupții cutanate) și au fost spitalizate în instituții medicale specializate, unde primesc îngrijiri medicale.  Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele contacte se află sub supraveghere medicală. Specialiștii ANSP au întreprins mai multe măsuri în focar, inclusiv de supraveghere, control și restrictive – documentare a anamnezei vaccinale, monitorizarea contacților și identificarea activă a persoanelor bolnave (de comun cu asistența medicală primară), de dezinfecție curentă pentru a preveni răspândirea infecției”, se arată într-un comunicat al ANSP.

Amintim, în total, în centrul de refugiați se află aproximativ 160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii.  

De la începutul anului curent, în țară, au fost confirmate, prin diagnostic de laborator, 12 cazuri de rujeolă, inclusiv șapte în focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru refugiați, din municipiul Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.