VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Focar de pestă porcină în nordul țării, în satul Țaul din Dondușeni

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunţat astăzi despre un caz de pestă porcină africană la un porc dintr-o gospodărie din satul Țaul, raionul Donduşeni.

„În perioada 22-29 martie, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz de pestă porcină africană la un porc domestic, în localitatea Țaul, raionul Donduşeni. În legătură cu situația creată, Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în regim de urgență și a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului. Pentru moment, se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină în focar și este stabilită zona infectată. Totodată, specialiștii verifică mișcarea animalelor pe teritoriul țării, realizează screening-ul porcilor domestici și a populațiilor de mistreți, dezinfecție și deratizare”, explică ANSA, citată de Moldpres.  

Potrivit isntituției, a fost restricționată mișcarea porcilor din gospodăriile din raionul Donduşeni către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale, precum și plasarea pe piața a produselor de carne de porc.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.