VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Fisc atenționează: Mai sunt 10 zile pentru prezentarea declarației pe venit

Agenții economici, întreprinzătorii, persoanele care desfășoară activitate profesională și independentă mai au 10 zile la dispoziție pentru a depune declarațiile cu privire la impozitul pe venit. Serviciul Fiscal de Stat reamintește că pe data de 27 martie expiră termenul de prezentare a acestor declarații.

Declarația pe venit poate fi prezentată în mod electronic sau pe suport de hârtie la secțiile teritoriale ale Fisc.

Serviciul Fiscal precizează că agenții economici sunt obligaţi să achite impozitul pe venit în patru rate, nu mai târziu de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie şi 25 decembrie.

Întreprinderile agricole și gospodăriile ţărăneşti dispun de dreptul de a achita impozitul în două etape: 25% din sumă - până la 25 septembrie şi 75% - până la 25 decembrie.

Agenţii economici, subiecţi ai sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, persoanele care desfăşoară activitate profesională în sectorul justiţiei şi în domeniul sănătăţii, precum și persoanele fizice ce desfăşoară activităţi independente achită impozitul pe venit la buget, în rate, trimestrial, până la data de 25 a lunii următoare trimestrului corespunzător.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.