VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Firma fiicei lui Peskov a încasat venituri de 70 de ori mai mari după un an de război

Firma Centrum Moscova, la care Elisaveta Peskova, fiica lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, este acționară, a avut un an deosebit de fructuos de la declanșarea invaziei în Ucrainei. Potrivit publicației Verstka, compania a realizat venituri de peste 70 de ori mai mari decât în anul precedent, principalii săi clienți fiind autorități guvernamentale.

Centrum Moscova a avut venituri de 137 de milioane de ruble (echivalent a 1,6 milioane de euro) în 2022, potrivit datelor financiare ale firmei, consultate de Verstka.

Veniturile realizate în anul în care economia Rusiei a fost puternic afectată de sancțiunile occidentale, impuse ca urmare a invadării Ucrainei, sunt de 72 de ori mai mari decât cele din 2021, când firma a încasat 1,9 milioane de ruble (aproape 23.000 de euro). De asemenea, profitul companiei în 2022 a fost de 24 de milioane de ruble (288.000 de euro).

Cifrele arată o creștere spectaculoasă, având în vedere că în anii precedenți firma realiza venituri de câteva mii de euro înregistra pierderi sau cel mult profit zero, mai scrie Verstka.

Obiectul de activitate al firmei este designul și realizarea de expoziții și spații expoziționale. Principalii clienți de anul trecut ai Elisavetei Peskova au fost Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia, Ministerul Agriculturii, Guvernul Rusiei, Agenția pentru Pescuit și alte agenții guvernamentale.

Elisaveta Peskova deține 30% din companie, în timp ce restul de 70% este deținut de un anume Evgheni Litvinov, care este și directorul executiv al firmei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.