VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Finanțarea ilegală a partidului Șor: CNA anunță că a ridicat în total 3.269.500 de lei, 64.490 de euro și 500 de dolari

Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au finalizat procesul de examinare a banilor, depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor, efectuate la 9 martie 2022, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic ȘOR.

În urma examinării, a fost constatată o sumă de 4.560.719 lei.

Sumele totale după examinare: 3.269.500 de lei, 64.490 de euro și 500 de dolari.

CNA subliniază că în continuare va fi adoptată o hotărâre în acord cu prevederile Codului de procedură penală, în vederea asigurării păstrării banilor ridicați de către instituția abilitată.

Reamintim, dosarul dezordinilor în masă vizează acțiunile persoanelor recrutate, instruite, transportate și remunerate pentru participarea la acțiuni de destabilizare, începând din septembrie 2022. În cadrul acestora participă și tineri cu constituție atletică, în special sportivi, organizați în așa numite „grupe speciale.” Misiunea acestora ține de opunerea rezistenței violente forțelor de ordine, inclusiv cu folosirea articolelor pirotehnice și a armelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.