VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fiecare al patrulea tânăr nu lucrează sau nu studiază

Statistica oficială arată că, la ora actuală, peste 25 la sută dintre tinerii din Republica Moldova nu au un loc de muncă în țară sau nu studiază într-o instituție de învățământ. Cei mai mulți dintre ei îngrijesc de familii sau sunt plecați să lucreze în străinătate.

Datele Biroului Național de Statistică pentru sfârșitul anului trecut arată că, în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrați 184 de mii de adolescenți și tineri, între 15 și 34 de ani, care nu fac parte din populația ocupată sau nu învață la liceu sau universitate. Cele mai multe persoane din această categorie, 42 la sută, au între 30 și 34 de ani. Totodată, șase din 10 tineri care nu muncesc și nu învață sunt fete și femei.

Statistica arată că 51 la sută dintre acești tineri îngrijesc de familii, iar 22% sunt la muncă în străinătate sau sunt în căutarea unui job peste hotare.

Datele mai arată că majoritatea persoanelor din această categorie, 37 la sută, au doar studii gimnaziale, urmate de absolvenți ai școlilor profesionale și ai instituțiilor superioare de învățământ.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.