VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Drumul de acces spre Vama Leușeni a fost deblocat, anunță Poliția de Frontieră

Update: Poliția de Frontieră a anunțat că drumul de acces spre Vama Leușeni a fost deblocat și că, la ora actuală, se circulă în regim normal.

Update: Grupul de agricultori protestatari, care de dimineață au blocat drumul de acces spre Vama Leușeni, au decis să redeschidă traseul, temporar, pentru autocare și autoturisme. În mai multe imagini video, organizatorii manifestațiilor și participanții sunt văzuți cum îi îndeamnă pe oameni să renunțe la traversarea vămii Leușeni și să-și anunțe și apropiații despre acest lucru, deoarece, dacă nu va fi găsit un consens cu autoritățile statului, punctul de trecere a frontierei va fi blocat și în zilele următoare.

Reamintim că, pe parcursul zilei, a fost blocat și drumul Cahul-Cantemir de un alt grup de agricultori protestatari. În regiune s-a deplasat și ministrul Vladimir Bolea, care a avut o scurtă întâlnire cu fermierii din zonă, însă, discuțiile nu s-au soldat cu rezultate, manifestanții cerând în continuare o întrevedere largă în formatul Guvern-Parlament-Președinție.

Protestele fermierilor iau amploare. Agricultorii nemulțumiți au blocat din nou accesul spre Vama Leușeni. De asemenea, manifestanții au blocat cu tractoare și drumul național Cahul-Cantemir, în zona satului Andrușul de Sus.

În contextul protestului de la Vama Leușeni, Poliția de Frontieră recomandă șoferilor să opteze din timp pentru alte puncte, cum ar fi cele de la Sculeni, Costești sau Leova. Totodată, echipele comune ale Poliției de Frontieră și ale Inspectoratului de Poliție IP Hâncești sunt prezente pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic.

Precizăm, fermierii protestatari sunt nemulțumiți că autoritățile centrale nu au răspuns solicitării lor de a avea o întâlnire în formatul Guvern-Parlament-Președinție. În același timp, premierul Dorin Recean a declarat după ședința de azi a executivului că există un dialog constant cu fermierii și că misiunea Guvernului este să identifice sursele financiare necesare pentru a ajuta agricultorii.

„Aproximativ 1,7 miliarde în fondul de subvenționare, în plus statul și cetățenii Republicii Moldova au mai împrumutat 1,5 miliarde de lei ca să putem să acordăm granturi de aproximativ 1 miliard de lei în sectorul zootehnic, dar și pentru pomicultură. Adică acolo unde valoarea adăugată este înaltă. Încă 500 de milioane de lei, în total 1,5 miliarde sunt alocate pentru restabilirea sistemelor de irigare în așa fel încât să putem să avem o productivitate mai mare în agricultură”, a declarat Dorin Recean.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.