VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii, indignați de unele aspecte ale inițiativei Guvernului de a crea camere agricole

Asociația ”Forța Fermierilor” este indignată de unele prevederi ale proiectului de lege privind crearea camerelor agricole, document supus consultărilor publice. Organizația este nemulțumită că documentul i-ar obliga pe agricultorii care dețin mai mult de două hectare de terenuri să devină membri ai acestor camere agricole.

”Acest document prevede asociere forțată a fermierilor și ingerință directă a autorităților statale în procesul constituirii camerelor agricole, deși aceste organizații urmează să fie înființate ca asociațiile nonguvernamentale. Prezentul proiect îi obligă pe toți agricultori, care dețin mai mult de 2 ha, să fie membrii camerelor agricole. Organizația noastră nu are nimic împotriva apariției camerelor agricole ca încă o formă de asociere a producătorilor agricoli, dar în redacția propusă proiectul de lege contravine flagrant Declarației Universale a Drepturilor Omului, Constituției și Legii cu privire la organizațiile necomerciale”, se arată într-un mesaj al Asociației ”Forța Fermierilor”.

Amintim, la mijlocul lunii septembrie, a fost prezentat Conceptul creării celor 10 camere agricole pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Ministerului Agriculturii, camerele agricole vor servi interesele fermierilor în raport cu autoritățile statului, având integrat și sistemul de consultanță agricolă, care oferă atât servicii publice de consultanță gratuite, cât și cu plată. Suplimentar, sunt responsabile de activitățile de promovare a sectorului în cadrul târgurilor, expozițiilor și altor evenimente publice. Camerele agricole urmează să fie finanțate atât din bugetul de stat, cât și din fonduri private, cum ar fi cotizații de membru, servicii și proiecte.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.