VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Federația Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună Roșie va avea o delegație în R. Moldova

Parlamentul a ratificat acordul dintre Republica Moldova și Federația Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună (FISCRSR).

Potrivit Legislativului, acordul prevede că FISCRSR va putea să stabilească sediul pentru o delegație în Republica Moldova și va beneficia de privilegii și imunități la fel ca toate organizațiile internaționale cu oficiu în țara noastră.

Astfel, FISCRSR va putea contracta, dobândi și dispune de bunuri mobiliare și imobiliare în țara noastră. În același timp, Republica Moldova își asumă angajamentul să faciliteze activitățile umanitare ale Federației și să garanteze inviolabilitatea sediilor, bunurilor, precum și o serie de înlesniri de natură fiscală și vamală”, precizează Legislativul.

De menționat că activitatea Federației Internaționale a Societății de Cruce Roșie și Semilună este orientată spre pregătirea pentru orice dezastre, reacția la crize, ocrotirea sănătății, protecția persoanelor vulnerabile etc. Doar în anul 2022, valorile financiare ale programelor de ajutor umanitar acordate de FISCRSR au constituit un milion de franci elvețieni.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.