VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fără cadouri și bani în plic de Ziua Profesorului

În ajunul Zilei Profesorului, care este marcată anual la data de 5 octombrie, Direcția educație a primăriei Chișinău a lansat un apel către părinți și cadrele didactice ca elevii să-și felicite dascălii în mod simbolic și să nu fie colectați bani sau alte cadouri, așa cum se obișnuiește în școlile din R. Moldova.

Potrivit autorităților municipale, prin acest obicei părinții și elevii, mai degrabă, le fac un deserviciu dascălilor și le afectează reputația.

Direcția educație pledează pentru menținerea unui dialog constructiv și un parteneriat între școală și familie, astfel părinții sunt invitați să fie asociați imaginii pozitive a profesorilor.

Autoritățile municipale atenționează asupra necesității respectării cu strictețe a cadrului normativ care prevede interzicerea colectărilor de bani în instituțiile de învățământ general conform unor ordine prin care se interzic categoric plăți sub orice pretext (presupusele taxe de înmatriculare în instituțiile cu finanțare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaționale suplimentare la programele de studii, consultații academice, efectuarea lucrărilor de reparație, amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ, organizarea activităților extrașcolare, etc.) sau acceptarea altor beneficii din partea elevilor și familiilor acestora.

Direcția generală educație, tineret și sport atenționează că va monitoriza în continuare respectarea prevederilor actelor normative de către reprezentanții domeniului educațional și va întreprinde acțiunile necesare pentru a preveni și combate actele coruptibile în sistemul educațional, referind cazurile atestate organelor de drept.

Pentru sesizări, oamenii sunt îndemnați să apeleze linia verde (022) 20-16-30 sau să expedieze informațiile prin poșta electronică dgetsmun@gmail.com.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.