VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Familiile social-defavorizate din Chișinău vor primi câte 700 lei pentru pregătirea de școală

8000 de elevi din familii social-vulnerabile din Chișinău, vor primi câte 700 de lei, în vederea pregătirii pentru noul an școlar 2022-2023, informează Primăria Municipiului Chișinău.

Acțiunea de susținere financiară a familiilor defavorizate din capitală, în preajma noului an de studii este una tradițională și va fi realizată în două tranșe.

La prima etapă vor beneficia de ajutorul enunțat 6423 de copii, în acest scop fiind alocați 4,5 milioane de lei, conform listelor prezentate de Direcția generală educație, tineret și sport, în baza cererilor depuse la instituțiile de învățământ.

Beneficiarii de ajutor material unic pentru pregătirea de școală sunt familiile fără venituri sau cu venituri mici, familiile cu mulți copii, cele monoparentale sau în care unul din părinți are grad de dizabilitate și familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă).

Titularii ajutorului material pot ridica plățile în perioada 02.08.2022 – 02.11.2022, prin intermediul sucursalelor  Î.S „Poşta Moldovei”, la prezentarea actului de identitate. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.