VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expertă de la București: PAS ar trebui să fie foarte atent la modul în care vor formula discursuri până la Adunarea Națională, dar și în ziua de 21 mai

”PAS ar trebui să fie foarte-foarte atent la modul în care vor formula discursuri publice și până la 21 mai, dar și în ziua de 21 mai, când va avea loc Adunarea Națională în PMAN”. De această opinie este experta de la București, Angela Grămadă.

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, experta a subliniat de ce Partidul Acțiune și Solidaritate nu va putea să transforme acest eveniment din PMAN în anumite beneficii.

Pe de o parte, ei au dreptate, dar pe de altă parte, PAS nu va putea să nu transforme în anumite beneficii pentru ei această acțiune. De ce? Pentru că vine din sânul acestei forțe politice sau din cadrul unei instituții care are sprijinul celorlalte instituții publice, și aici ne referim la guvern și la parlament, că există totuși la momentul dat o coeziune, chiar și dacă Maia Sandu nu mai este oficial lideră a partidului de guvernare, ea totuși este susținută necondiționat, și nu are cum PAS să nu valorifice acest moment. Pe de altă parte, experții au dreptate, pentru că mesajul s-a adresat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de culoarea lor politică”, a punctat Angela Grămadă.

Totodată, experta susține că discursul Maiei Sandu a venit să creeze o coagulare în rândul tuturor membrilor acestei societăți.

Practic, ce și-a dorit dna Maia Sandu? Și-a dorit o dezbatere publică cu privire la viitorul Republicii Moldova într-o anumită familie, și anume cea europeană. Dacă se va marginaliza, dacă se va încerca printr-un discurs public politic să se marginalizeze o anumită categorie socială sau o anumită categorie politică, atunci există aceste riscuri pe care le definesc și le formulează experții, pentru că noi avem asemenea experiențe în trecut. Și aici iarăși o să mă refer la Pactul de la Snagov, atunci când forțe politice din România au decis că singurul moment în care nu există dezbinare este parcursul euroatlantic al țării și, indiferent de ce s-a întâmplat în jur, indiferent de încercările de deturnare a acestui parcurs, nimeni nu a reușit să intervină în această decizie, în acest act istoric. Același lucru se încearcă și în Republica Moldova prin acest discurs, prin această invitație lansată cetățenilor Republicii Moldova, pentru că adresarea nu a exclus un anumit cetățean al Republicii Moldova, dimpotrivă, ea a venit să creeze o coagulare în rândul tuturor membrilor acestei societăți. Din această perspectivă, PAS ar trebui să fie foarte-foarte atent la modul în care vor formula discursuri publice și până la 21 mai, dar și în ziua de 21 mai, pentru că rolul și rostul acestui eveniment nu este de a evidenția actul de guvernare propriu-zis, ci pentru a crea coeziune în jurul ideii de integrare europeană a Republicii Moldova”, a explicat experta.

Reamintim că șefa statului a anunțat că la data de 21 mai 2023 convoacă Adunarea Națională „Moldova Europeană” și a cerut moldovenilor să vină în PMAN pentru a-și manifesta decizia clară pentru viitorul european al țării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.