VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Exercițiu matinal la terminalul de pasageri al AIC. A fost testat planul de intervenție în situații de urgență

În dimineața zilei de luni, 30 ianuarie, la terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Chișinău, (AIC) Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în comun cu responsabilii Aeroportului au demarat un exercițiu tactic. Scopul aplicațiilor ține de exersarea cooperării și coordonării mecanismului de intervenție în situații excepționale, dar și testarea planului de intervenție în situații de urgență.

Conform nivelului sporit de intervenție la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvatori și pompieri, după ce conform scenariului a fost raportat izbucnirea unui incendiu la terminalul de pasageri.

Potrivit IGSU, la fața locului a avut loc evacuarea persoanelor și asigurarea securității antiincendiare. Primele forțe antrenate au fost echipele de pompieri specializate din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, care în comun cu forțele de intervenție ale IGSU au efectuat evacuarea reală a pasagerilor din zona de risc.

Obiectivele urmărite în desfășurarea aplicațiilor țin de exersarea și testarea planului comun de intervenție în situații excepționale, dar și conlucrarea echipelor de intervenție ale Aeroportului cu forțele IGSU.

Exercițiu se desfășoară în timp real, iar acțiunile responsabililor urmează a fi evaluate de specialiști, transmite IGSU.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.