VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-ministra de Externe, Natalia Gherman, numită într-o funcție importantă la ONU

Ex-ministra Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a fost numită în funcția de director executiv al Direcției Executive a Comitetului ONU de luptă împotriva terorismului (CTED). Informația a fost confirmată de secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres.

Potrivit unui comunicat remis presei, Natalia Gherman o va succede în funcție pe Michèlei Coninsx din Belgia.

”În prezent, Reprezentant Special al Secretarului General și Șef al Centrului Regional al Națiunilor Unite pentru Diplomație Preventivă pentru Asia Centrală (UNRCCA) (din 2017), doamna Gherman aduce 30 de ani de experiență în conducerea superioară și construirea consensului, consolidarea încrederii reciproce și înțelegerii între statele regionale și naționale, inclusiv prin convocarea unor platforme de dialog între guverne, parlamente, societatea civilă, sectorul privat și parteneri internaționali într-un mediu multicultural. Ea este expertă în afaceri de securitate regională și globală, promovând pacea prin justiție, dezvoltarea durabilă și statul de drept, implementând în același timp activități programatice pentru prevenirea și contracararea amenințărilor terorismului și extremismului internațional, crimei organizate și degradarea mediului”, se arată în comunicatul remis.

Natalia Gherman este o diplomată, filologă și politiciană din Republica Moldova, ex-viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova din mai 2013 până la 20 ianuarie 2016. Din 22 iunie până la 30 iulie 2015 a fost prim-ministru interimar al Republicii Moldova.

Este licențiată în filologie engleză și germană la Universitatea de Stat din Moldova. Ea este fiica primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.