VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-deputatul transfug Sergiu Sîrbu, cercetat pentru îmogățire ilicită, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, cercetat pentru îmbogățire ilicită, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată la 22 august de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Solicitată de Vocea Basarabiei, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG), ne-a comunicat că la 22 august, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsursa preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar cu 60 de zile în privința ex-deputatului Sergiu Sîrbu. Ulterior, procurorul de caz a contestat decizia la Curtea de Apel (CA) Chișinău. Pe 29 august, judecătorii CA Chișinău au respins recursul procurorului de caz, care a solicitat ca măsură preventivă în privința lui Sîrbu obligația de a nu părăsi localitate unde își are domiciliul, și au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 22 august.

Ex-deputatul Sergiu Sîrbu este cercetat pentru îmbogățire ilicită și corupere activă.

Pe 2 februarie curent, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la 13 foști parlamentari. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul R. Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Sergiu Sîrbu este politician, jurist și fost deputat în mai multe legislaturi. În 2012 Sergiu Sîrbu a părăsit fracţiunea PCRM și a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Atunci, comunistii l-au acuzat pe juristul Sergiu Sîrbu că ar fi fost „cumpărat” de vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc. În 2014, Sîrbu a fost ales vicepreședinte al Legislativului. În februarie 2020, juristul Sîrbu a părăsit PDM. Tot în 2020, un grup de deputați democrați în frunte cu Sergiu Sîrbu și Andrian Candu au creat grupul parlamentar Pro Moldova. La câteva luni distanță, în octombrie 2020, Sîrbu anunță că se retrage din Pro Moldova și rămâne deputat neafiliat. Atunci, Sîrbu a anunțat că o susține pe candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.