VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evghenia Guțul preia de azi mandatul de bașkan al Găgăuziei

Evghenia Guțul, care a câștigat alegerile pentru funcția de guvernator la Găgăuziei, va prelua de azi mandatul în cadrul unei ceremonii de învestire ce va avea loc la Comrat.

Candidata Partidului ”Șor”, formațiune declarată recent neconstituțională, urmează să depună jurământul în cadrul unei ședințe festive a Adunării Populare a Găgăuziei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că premierul nu va participa la ceremonia de învestire, deoarece ”pe agendă Dorin Recean are activități mai prioritare”. Daniel Vodă a reiterat că ”premierul va conlucra îndeaproape cu autoritățile locale din regiune, cu primarii și cetățenii”.

Festivitățile vor începe în după-amiaza de azi, la ora 14.30, cu un program cultural. Ceremonia de învestirea va avea loc deja la ora 18.30 în cadrul unei ședințe a Adunării Populare. Ulterior, seara se va încheia cu un concert susținut de unul dintre cei mai populari artiști din Turcia, Mustafa Sandal, și cu focuri de artificii.

Evghenia Guțul, în vârstă de 35 de ani, a câştigat al doilea tur al alegerilor başkanului din Găgăuzia în data de 14 mai. Guţul a obținut peste 52% din totalul de voturi din regiune, contracandidatul ei fiind Grigori Uzun, susținut de socialiști.

Amintim, în data de 16 mai, Comisia electorală de la Comrat a confirmat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin. Tot în aceeași zi, la sediul comisiei au dat buzna ofițerii CNA în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor și finanțarea dubioasă a Partidului ”Șor”. Șase zile mai târziu, în data de 22 mai, deja, Curtea de Apel Comrat a confirmat legalitatea scrutinului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.