VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evghenia Guțul, împăcată cu gândul că apartenența la echipa lui Șor nu o va aduce în Guvern

Noua guvernatoare a Găgăuziei, Evghenia Guțul, e împăcată cu gândul că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va semna decretul privind desemnarea ei în componența cabinetului de miniștri.

„Îmi este greu să anticipez acțiunile Maiei Sandu și ce mai are de gând să facă. Este o normă legală ce prevede includerea bașcanului în componența executivului țării. Este o prevedere ce nu poate fi încălcată. Se pare că PAS nu vrea să respecte aceste norme. Formațiunea nu vrea să vadă, categoric, lângă ea un reprezentant al echipei lui Ilan Șor, care să vorbească și să acționeze nu așa cum le place, ci așa cum cere voința alegătorilor noștri, a locuitorii din Găgăuzia”, a declarat Guțul.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru ”Ria Novosti”, publicat astăzi. Noul bașkan, Evghenia Guțul, a mai declarat pentru presa de la Moscova că este sabotată de Chișinău în acțiunile autorităților de la Comrat de a deschide o așa-zisă reprezentantă la Moscova.

Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 19 iulie, în cadrul unei ceremonii unde nu a fost prezentă nici predecesoarea ei, Irina Vlah, nici reprezentanți ai arcului guvernamental de la Chișinău.

Conform Legii privind statutul special al Găgăuziei, guvernatorul regiunii este membru al executivului numit prin decret al președintelui Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.