VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evaluarea candidaților înscriși pentru fotolii în CSP, la final. 10 dintre ei au picat testul de integritate

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat procesul de evaluare extraordinară a celor 18 candidați înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de membru în Consiliul Superior la Procurorilor (CSP).

Astfel, 17 procurori din cadrul Procuraturii Generale, procuraturilor teritoriale și specializate și un non-procuror, reprezentant al societății civile propus de Academia de Științe, au fost evaluați, iar în urma verificărilor integrității lor financiare și etice, Comisia Pre-Vetting a emis opt decizii de promovare și zece decizii de nepromovare a evaluării integrității.

Dintre cele zece decizii de nepromovare, trei decizii s-au referit la situații de retragere din concurs, o decizie a vizat un caz de nedepunere în termen a Declarației pentru 5 ani, iar șase candidați nu au promovat evaluarea urmare a parcurgerii procesului complet de verificare. Prin urmare, rezultatele indică o rată de promovare de 41 % în rândul procurorilor, iar singura candidată din partea societății civilepropusă de Academia de Științe, la fel a promovat evaluarea.

„Toți candidații care au promovat evaluarea au acceptat publicarea deciziilor Comisiei, spre deosebire de candidații care nu au promovat evaluarea, unde doar cinci din cei zece au fost de acord cu publicarea deciziilor motivate. Totodată, doar un candidat din cei 18 a optat să nu fie prezent la audierea în ședință publică, solicitând să fie evaluat exclusiv în baza materialelor acumulate de Comisie”, precizează Comisia.

Cinci din cei zece candidați care nu au promovat evaluarea sau 27 % din toți candidații înscriși în concurs au contestat decizia Comisiei Pre-Vetting la Curtea Supremă de Justiție. Până în acest moment, Curtea nu s-a expus pe niciuna dintre cele cinci contestații.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.