VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Eugeniu Kroll: Drogurile nu aduc fericire, sunt alte lucruri pentru care merită să trăiești și pentru care trebuie să lupți

„Drogurile nu aduc fericire și sunt alte lucruri pentru care merită să trăiești și pentru care merită să lupți”. Această opinie a fost exprimată de Eugeniu Kroll, bărbatul care timp de 10 ani a fost dependent de droguri și a reușit să-și schimbe viața radical. Ba mai mult, a scris și o carte în care a relatat drama prin care a trecut.

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, Eugeniu Kroll a îndemnat tinerii să caute în viață alte plăceri, că ele sunt foarte multe.

În genere, cea mai mare plăcere e o competiție cu tine însuți. Azi să fii mai bun ca ieri, dar mâine să fii mai bun decât azi. Și în orice domeniu, fie că scrii, fie că pictezi, fie că faci o sport, deci să cauți plăcere în lucrurile simple ale vieții, nu în toate chestiile acestea efemere, căci substanțele acestea niciodată nu au făcut oamenii fericiți, eu nu am văzut oamenii fericiți care consumă. Eu sunt fericiți doar pe momentul consumului dintr-o euforie, că așa-i stimulată glanda pineală, dar, de fapt, nu, drogurile nu aduc fericire și sunt alte lucruri pentru care merită să trăiești și pentru care merită să lupți”, a declarat Eugeniu.

Totodată, bărbatul susține că cei care „încearcă drogurile pot avea un final foarte trist și nu sunt conștienți de asta”.

Dar de ce să nu te duci să probezi altceva? Bunăoară, de ce să nu probezi să scrii o carte sau altceva? Eu deseori îmi pun întrebarea – de unde aveam în mine dorința aceasta distructivă, de ce să nu mă duc să încerc un suc fresh cu vitamine, de ce să nu mă duc să practic ceva interesant, să mă ocup cu yoga, să meditez etc.? Sunt atât de multe lucruri bune și productive în viață, care se poate de făcut, dar noi ne focusăm pe toate tâmpeniile acestea – să bem alcool, să fumăm țigări, să ne drogăm… Iar cineva face bani pe asta. Eu îmi spuneam mie însumi: Tu ești un prost, cineva își cumpără Caen-uri pe spatele tău, dar tu umbli și furi, și nu știu ce mai faci, doar ca să le aduci bani și să-ți distrugi de bunăvoie sănătatea. Vă dați seama ce ființă irațională e omul – își distruge sieși sănătatea, îmbogățește pe alții și, într-un final, cu gândul că o să scape, o să fie fericit. Nu, nu ești fericit, frate, te așteaptă un final foarte trist”, a mai spus Eugeniu Kroll.

Bărbatul declară că în prezent, când drogurile nu mai fac parte din viața sa” se simte cel mai fericit om de pe pământ.

Acum sunt mega-fericit, sunt cel mai fericit. Nu o zic de dragul radioului, eu în fiecare zi mă trezesc de dimineață, meditez vreo 5 minute și mulțumesc că simt energia aceasta care circulă prin mine – am 30 de ani, eu am ajuns la 30. Asta-i foarte important, eu credeam că n-o să ajung, dar am ajuns într-un final și sunt foarte bucuros. Simt binecuvântarea aceasta a vieții curate, sunt curat și intențiile mi-s curate, și sângele mi-i curat, și creierul mi-i curat, și eu mă simt bucuros că sunt așa”, a mai mărturisit acesta.

Citește și: ,,Omul se poate schimba”. Mărturia unui fost consumator de droguri: Aveam o depresie profundă, iar uneori părinții mă găseau întins la podele

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.