VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Este gazul livrat de către Rusia un instrument de șantaj și destabilizare în Republica Moldova?

După ce a fost anunțat faptul că Gazprom va reduce din nou livrările de gaz pentru Republica Moldova, mulți cred că acesta estre un instrument de șantaj și de destabilizare în Republica Moldova. Unii dau totul pe seama războiului de la graniță. Există, însă, și păreri că dialogul întrerupt cu Rusia ar sta la baza problemelor cu care se confruntă acum moldovenii. Vocea Basarabiei a încercat să afle dacă gazul livrat de către Rusia ar fi un instrument de destabilizare în Republica Moldova.

Iată câteva dintre răspunsurile cetățenilor:

- Evident. Nici nu încape îndoială. Tot ce se întâmplă e făcut special ca să simțim puterea lor și dependența noastră de dânșii. Și-au arătat fața lor adevărată.Până nu demult erau frații noștri cei mai mari, dar dacă erau frații noștri cei mai mari trebuiau așa să fie.

- Nu cred. Eu consider că președintele Rusiei este om cumsecade și n-ar fi procedat așa cu noi. Presupunem că noi suntem vinovați, pentru Transnistria este gata să ne ajute, să micșoreze prețurile, dar trebuie ca încolo să plece cineva mai deștept. Să vorbească, să rezolve aceste probleme, la urma urmei să se târguiască.

- Eu consider că nu este șantaj, ci este un răspuns la sancțiunile puse de Moldova. Este un răspuns: Voi îmi doriți mie rău, primiți și voi așa.

- Cine nu știe? Întreabă pe cei de clasa întâi, Rusia ne șantajează deja de atâția ani. Nici nu e vorbă… Cât o să stea ei fără să vândă gazul și petrolul?

Autor

  • Nicoleta Negrescu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, dar și economică, voxuri pentru TV. La fel este una dintre prezentatoarele Jurnalului Serii la radio. A fost realizatoarea și prezentatoarea emisiunii „Creștem mari și sănătoși”, Alo Capitala, dar și jurnalistă la postul TV8. A lansat propria carte cu titlul „Prin nori de lapte și venin” . Premianta proiectului finanțat de MECC, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru tipărirea a 300 de exemplare de cărți. Premiantă pentru debut în literatură a anului 2020 la categoria NON Fiction.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.