VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Escrocherii cu „ruda implicată în accident”: Doi bărbați din Chișinău, reținuți

Doi bărbați de 58 și 59 de ani din municipiu Chișinău, membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi produs un accident rutier, au fost reținuți și sunt cercetați penal pe mai multe cazuri de pe teritoriul Capitalei.

Potrivit Poliției, fiecare dintre suspecți avea rolul său bine determinat în această schemă infracțională.

Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi cercetați penal. Apelurile erau efectuate doar pe telefonul fix.
 
Sumele estorcate de la victime variau între 3.000 și 10.000 de euro. Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.