VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Economia Israelului a scăzut cu 20% de la începutul războiului în Fâșia Gaza

Produsul Intern Brut al Israelului a scăzut cu aproximativ 20% din cauza impactului războiului din Gaza asupra activităţilor companiilor, a scăderii investiţiilor şi a consumului. Contracţia economică a fost semnificativ mai mare decât erau aşteptările, analiştii anticipând un declin de aproximativ 10%, transmite news.ro.

Scăderea PIB-ului reflectă costul războiului ţării împotriva Hamas din Gaza, care intră acum în a cincea lună. Datele economice indică în primul rând o scădere a consumului din sectorul privat şi o scădere profundă a investiţiilor, în special în imobiliare. Căderea profundă a PIB-ului a avut loc în ciuda unei creşteri puternice a consumului din sectorul public, precum şi a unei contribuţii comerciale nete pozitive, scăderea importurilor depăşind scăderea exporturilor.

Cifrele oficiale au arătat o scădere anuală de 26,9% a consumului privat, iar investiţiile fixe s-au redus cu aproape 68%, deoarece construcţiile rezidenţiale s-au oprit pe fondul penuriei atât de lucrători din Israel, din cauza mobilizării militare, cât şi de muncitori palestinieni, după ce acestora le-a fost interzis în mare parte să intre în Israel, din 7 octombrie, când a avut loc atacul Hamas.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.