VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Echipe mixte vor evalua zonele cu risc sporit de accidentare

Echipe mixte ale Direcției generale mobilitate urbană și poliției din Chișinău vor evalua zonele cu risc sporit de accidentare și vor lua măsuri suplimentare pentru a atenționa pietonii și șoferii să fie prudenți în trafic.

„Ne propunem să atenționăm pe această cale șoferii care sunt la volan să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteorologice. Dorim să atragem atenția ca înainte de trecerile pietonale să încetenească viteza de deplasare, să fie atenți față de cei care se deplasează pe trecerile pietonale pentru a evita acele cazuri tragice care au avut loc în special în ultima perioada”, a spus șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, la ședința serviciilor Primăriei Chișinău, scrie IPN.

Viceprimarul Ilie Ceban  a propus să se examineze oportunitatea scăderii limitelor de viteză pe anumite sectoare de drum, de exemplu pe viaductul de la Botanica.

Viceprimarul s-a referit și la un studiu privind includerea regimului de viteză de 30 km pe oră în centrul istoric al Chișinăului. „Astfel de măsuri sunt des întâlnite astăzi în toată Uniunea Europeană, toate capitalele mari din UE. Sunt două aspecte: reducerea poluării și accidentelor”, a menționat Ilie Ceban.

Circa 30% din numărul de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere fixate în acest weekend au vizat depășirea limitei de viteză.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.