VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Echipamentul sportivilor moldoveni care vor merge la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi scutite de taxe vamale

Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind punerea în liberă circulație a echipamentului sportiv destinat Comitetului Național Olimpic și Sportiv, inițiativă legislativă a deputaților PAS Lilian Carp și Artemie Cătănoi.

„Promovarea proiectului de lege va facilita achiziționarea echipamentului sportiv și al celui de gală/paradă calitativ, cu un design unic pentru membrii echipei naționale olimpice delegați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, menționează autorii documentului.

Potrivit notei informative a proiectului, pentru fiecare sportiv sau membru al delegației care va participa la Jocurile Olimpice este necesar în jur de 35-38 de piese de echipament, atât sportiv, cat și de gală și de parade. Cheltuielile de transportare și echipare a echipei naționale sunt asigurate de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova din surse proprii, din surse atrase de la parteneri și sponsori. Designul echipamentului sportiv a fost elaborat de către CNOS împreună cu o companie din Spania, iar transportarea echipamentului va fi asigurată de către un agent economic autohton. Echipamentul de gală și paradă va fi importat din România.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.