VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După Prut, la Nistru – Guvernul pune bazele unui pod la Cosăuți, spre Ucraina

Proiectul, anunțat anterior de autoritățile centrale, prinde tot mai multă viață. Guvernul a aprobat astăzi ratificarea Acordului cu Ucraina privind construcția podului rutier peste râul Nistru, în zona Cosăuți – Iampol, document semnat la Kiev, acum o lună.

 Construcția podului rutier de frontieră va interconecta infrastructurile rutiere între Republica Moldova și Ucraina, pe traseul Movilău-Podolski-Iampol și mai departe spre capitala Ucrainei, Kiev.  

 Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea proiectului tehnic al podului, inclusiv construcția acestuia și a infrastructurii conexe pe teritoriul său, iar Guvernul Republicii Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul statului nostru.

 Podul va avea o lungime de peste 1400 de metri, două benzi de circulație și două trotuare pietonale pe ambele părți. Construcția urmează să fie dată în exploatare în anul 2025. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.