VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După o pauză de doi ani, Ziua Națională a Vinului revine în PMAN

După o pauză de doi ani, Ziua Națională a Vinului urmează să fie organizată din nou în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimentul se va desfășura pe 1 și 2 octombrie și va întruni peste 70 de vinării din întreaga țară.

„Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface” este sloganul celei de-a XXI-a ediții a Zilei Naționale a Vinului – un apel la solidaritate cu întreaga filieră vitivinicolă și efortul depus la dezvoltarea sectorului. În acest an vom celebra Vinul Moldovei și calitatea înaltă reconfirmată la cele mai prestigioase concursuri internaționale de profil”, menționează organizatorii într-un comunicat de presă, potrivit IPN.

Organizatorii mai precizează că Ziua Națională a Vinului este ocazia potrivită pentru a celebra legendele și patrimoniul vinicol, succesele înregistrate de Vinul Moldovei și de a-i premia pe cei mai buni. Mai mult, cel mai important eveniment vinicol al anului vine cu un îndemn pentru toți vizitatorii – de a deveni ambasadori ai Vinului Moldovei. Și în acest an Ziua Națională a Vinului continuă să promoveze cultura consumului responsabil și corect al vinului de calitate.

Vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele și tezaurul cultural-artistic al regiunii.

După ceremonia oficială de deschidere a evenimentului, va avea loc decernarea Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol. Evenimentul va cuprinde și un program artistic și cultural, dar și Școala Vinului, care își propune să educe consumatorii referitor la consumul responsabil de vin, inițieri în cultura vinului. Vor fi organizate și tururi dedicate și programe speciale la toate vinăriile cu potențial oenoturistic din țară.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.