VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După discuția de ieri cu fermierii protestatari din sudul R. Moldova, ministrul Agriculturii a mers azi în nordul țării

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea și adjunctul său Vasile Șarban au mers azi în raionul Edineț, unde s-a întâlnit cu producătorii agricoli și funcționarii din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița și Donduseni pentru a discuta problemele specifice cu care se confruntă sectorul agricol în regiune. În cadrul întâlnirii, s-a acordat o atenție deosebită impactului secetei și furtunilor din iulie 2023 asupra agriculturii locale și asupra producătorilor agricoli.

„S-a evidențiat nevoia de a implementa măsuri de susținere și ajutor pentru fermierii afectați, inclusiv prin acordarea de subvenții și alte forme de asistență financiară. De asemenea, s-a discutat despre importanța elaborării și implementării unor politici agricole coerente și eficiente pentru a consolida reziliența sectorului agricol în fața schimbărilor climatice și a altor provocări”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

În timpul întâlnirii au fost analizate și posibilele soluții pentru sporirea capacității de adaptare a producătorilor agricoli la condițiile climatice extreme și pentru îmbunătățirea infrastructurii agricole, inclusiv sistemele de irigații și de protecție împotriva fenomenelor meteorologice nefavorabile.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.