VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Drumul republican Chișinău-Orhei-Bălți, reabilitat: Câți bani au costat lucrările

Alți 18 km de drum ce traversează satele Ratuș, Verejeni, Bănești și Prepelița pe drumul republican R6 Chișinău-Orhei-Bălți, au fost reabilitați. Despre aceasta anunță vicepremierul Andrei Spînu.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Spînu subliniază că valoarea totală a lucrărilor au fost de aproximativ 16,6 mil euro, oferiți de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

“Au fost amenajate intersecții și acces către gospodării, treceri de pietoni, construite și reconstruite stații de autobuze, instalate 729 de indicatoare rutiere, aplicat peste 800 m de parapet de protecție și construiți 9,1 km de trotuar. Și toate făcute după standarde și din bani UE”, a scris Spînu.

Totodată, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a subliniat că pe parcursul anului curent, peste 160 de km de drumuri au fost îmbunătățite în R. Moldova.

”Pentru 2023 avem ambiții și mai mari. Mulțumesc, drumarilor, echipei mele de la minister și Î.S. "Administraţia de Stat a Drumurilor" pentru efort, calitate și operativitate”, a mai scris acesta.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.