VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv, găsită pe țărmul Bulgariei

O dronă „rătăcită” a fost găsită, duminică seara, pe țărmul Mării Negre în zona docului pentru ambarcațiuni din orașul Tyulenovo din Bulgaria. Nu este clar dacă este rusească sau ucraineană, dar avea ataşat un dispozitiv exploziv.

Cetățeanul care a găsit-o a postat poze pe rețelele de socializare și susține că aceasta nu a explodat ci ar avea muniție activă, deoarece ledurile dronei sunt aprinse.

Nu este clar dacă este vorba de o dronă kamikaze sau de una de observație, nici cum a zburat aceasta la circa 250 de km sud de Delta Dunării, unde se află zona din Ucraina vizată de bombardamentele rusești. Obiectul pare a avea prins de fuselaj un dispozitiv ce pare a fi o bombă de aviație.

Ministerul bulgar al Apărării citat de Reuters a anunţat luni că a trimis o unitate specială pentru a inspecta şi dezactiva drona care transporta explozibili și a aterizat pe teritoriul bulgar.

O echipă modulară de eliminare a muniţiilor de la Baza navală din Varna a fost activată în această dimineaţă, în urma unui raport privind găsirea unei părţi dintr-o dronă de care era ataşat un obiect asemănător cu muniţia. Echipa de specialişti formată din cinci militari a plecat la ora 6:10 în această dimineaţă. La faţa locului, echipa specializată va efectua o recunoaştere a obiectului, după care se va lua o decizie cu privire la locul unde va fi eliminat.

„Putem presupune cu siguranță că aceasta (drona) are legătură cu războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva Ucrainei. Acest război este în mod inevitabil asociat cu riscuri tot mai mari pentru securitatea noastră”, a spus ministrul bulgar al Apărării, Todor Tagarev.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.