VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Droguri din Germania, vândute pe piața neagră din R. Moldova: Trei tineri din Chișinău, reținuți

Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 21 și 23 ani, au fost reținuți pentru trafic de droguri. Activitatea infracțională a acestora a fost documentată de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției timp de trei luni.

Potrivit oamenilor legii, cei trei tineri, originari din Capitală, primeau pastile Ecstasy transportate în pachete nesupravegheate de pe ruta internațională de pasageri Germania-Moldova. Ulterior, acestea erau depozitate într-o casă de la periferia Chișinăului, unde era divizate în doze, pentru ca mai apoi să fie distribuite în locațiile de unde urmau să fie preluate de clienți.

Bănuiții au fost reținuți în flagrant, în data de 16 noiembrie curent, în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri.

Au urmat percheziții la domiciliile acestora, unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile și cartele telefonice utilizate la comiterea infracțiunii, cartele bancare, pachețele de tip zip-lock destinate pentru ambalarea drogurilor, rulouri cu bandă izolantă, cântare la scara mică, precum și 1900 pastile Ecstasy, precum și alte droguri de tip timbre LSD, în număr de 45 unități.  

Per total, potrivit datelor din dosarul penal, de la începutul anului 2022, grupul infracțional a primit peste 14.000 pastile Ecstasy și 2.000 timbre LSD, care au fost plasate în ascunzișuri în Chișinău.

Valoarea drogurilor scoase din circuit depășește suma estimativă de 500.000 lei. Cei trei au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Investigațiile continuă.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.