VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Droguri de 3 mil. de lei ridicate de la un grup de traficanți

Cinci membri ai unei grupări de traficanți de droguri, printre care și un solist al unei trupe din Ucraina, au ajuns pe mâna Poliției. În cadrul perchezițiilor efectuate de ofițerii IGP și procurorii pentru cauze speciale, au fost ridicate droguri, inclusiv cocaină, heroină și hașiș, în valoare de aproximativ trei milioane de lei.

Membrii grupării au între 19 și 29 de ani și aveau, în mare parte, rolul de a livra drogurile pentru clienți în diferite ascunzișuri. Trei dintre suspecți sunt din Chișinău, unul din Tiraspol, iar cel de-al cincilea este un solist din Ucraina.

”Faptele își au debutul la finele lui 2022, atunci când un student din anul patru al unei instituții de învățământ superior și-a început activitatea de curier al unui magazin de droguri pe internet. După ce a fost avansat la funcția de depozitar-ambalator, acesta și-a închiriat un apartament în Chișinău, pentru ca activitatea să nu-i fie deconspirată. Iar pentru ca să-și ușureze munca ilegală de plasare a drogurilor în ascunzișuri pentru clienți, acesta și-a cumpărat și un automobil. Ulterior, acesta și-a lărgit echipa, după ce a convins-o pe prietena de 19 ani să se implice în activitatea grupului, precum și un alt tânăr cu vârsta de 20 de ani. Aceștia primeau câte un dolar pentru fiecare pachețel de drog ambalat”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale.

Potrivit inspectorilor, studentul a fost reținut în momentul în care se deplasa în Chișinău pentru ca să plaseze drogurile în ascunzișuri. Polițiștii au depistat marijuana în automobilul acestuia, precum și două kilograme în apartament, inclusiv cocaină, heroină, hașiș și alte stupefiante. Ulterior, au fost reținuți și ceilalți complici.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.