VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean la Berlin: Moldova este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei

„Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, aflat într-o vizită oficială în Germania.

Premierul s-a întâlnit la Berlin cu mai mulți șefi de state și guverne, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai mediului de afaceri.

Am reconfirmat sprijinul nostru deplin pentru Ucraina, pentru valorile democratice și pacea în Europa. Suntem mai puternici împreună și vedem acest lucru prin susținerea pe care o oferă comunitatea internațională procesului de reconstrucție a Ucrainei. Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei. Dezvoltăm și extindem rețelele noastre de drumuri și căi ferate pentru a oferi mai multă conectivitate între Ucraina și Uniunea Europeană. Creăm un mediu favorabil și accesibil pentru mediul de afaceri și investitorii străini”, a scris pe o rețea de socializare premierul.

Totodată, șeful Cabinetului de Miniștri de la Chișinău a încurat investițiile oamenilor de afaceri în R. Moldova.

Toate aceste lucruri ne ajută să construim Moldova Europeană, să dezvoltăm economia, să creștem numărul locurilor de muncă bine plătite acasă, dar și să oferim condiții mai bune de trai tuturor cetățenilor. În cadrul evenimentului, am spus că acum este cel mai bun moment pentru a investi în Moldova și Ucraina. Investind în Moldova, nu doar că ne susțineți pe noi, dar contribuiți și la obiectivul mai larg de a asigura pace și stabilitate în regiune”, a mai subliniat Dorin Recean.

Menționăm că premierul participă astăzi la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, care se desfășoară la Berlin, Germania.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.