VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean: Holocaustul, un capitol întunecat din istoria umanității

Anual, pe data 27 ianuarie se marchează Ziua Internaţională de comemorare a Victimelor Holocaustului. Cu această ocazie, prim-ministrul Dorin Recean a adresat un mesaj în care menționează că memoria acestor suferințe ne reamintește de responsabilitatea noastră de a construi un viitor la baza căruia trebuie să stea pacea și înțelegerea. 

„În această săptămână, comemorăm cu respect și durere victimele Holocaustului, un capitol întunecat din istoria umanității, în care peste 6 milioane de copii, femei, bărbați și vârstnici evrei, romi și alte naționalități au plătit cu viața pentru ororile unui regim nazist. Memoria acestor suferințe ne reamintește de responsabilitatea noastră de a construi un viitor la baza căruia trebuie să stea pacea și înțelegerea”, se arată în mesajul premierului, Dorin Recean.

Șeful Executivului a îndemnat cetățenii să promoveze doar acele valori „care ne unesc și ne întăresc ca societate”.

„Să nu uităm niciodată lecțiile dureroase ale istoriei și să construim un viitor în care prevenim orice act de genocid și orice formă de discriminare și ură – un viitor bazat pe respect reciproc și diversitate”, se mai arată în mesajul premierului.

La 27 ianuarie este marcată eliberarea lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului în care au fost uciși milioane de evrei de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.