VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean: Guvernul construiește o Moldovă Europeană, iar susținerea partenerilor noștri ne face mai încrezători în această cale

„Guvernul construiește o Moldovă Europeană, iar susținerea partenerilor noștri ne face mai încrezători în această cale”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, în cadrul întrevederii cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre progresele înregistrate de Republica Moldova de la decizia istorică a Consiliului European de lansare a negocierilor de aderare, dar și pașii pe care țara noastră îi va întreprinde în următoarea perioadă.

Șeful Executivului a apreciat suportul substanțial și implicarea activă a Comisiei Europene în modernizarea țării noastre și realizarea agendei de integrare europeană.

Potrivit premierului, autoritățile de la Chișinău rămân angajate în construirea unui stat prosper, care va deveni un viitor membru al Uniunii Europene, iar vizita comisarului european este o confirmare a sprijinului UE în acest parcurs.

După ce Olivér Várhelyi a anunțat că Uniunea Europeană va debursa Republicii Moldova 100 de milioane de euro – 35 de milioane de euro vor ajunge în țara noastră sub formă de sprijin financiar, iar 72,5 milioane de euro vor fi destinate asistenței macrofinanciare, premierul a declarat:

„Guvernul construiește o Moldovă Europeană, iar susținerea partenerilor noștri ne face mai încrezători în această cale. Ajutorul financiar despre care vorbim astăzi este parte a pachetului de asistență anunțat de UE în toamna anului 2022. Acum, Comisia Europeană va transfera a doua tranșă din acest suport, care confirmă că Republica Moldova își respectă angajamentele asumate față de cetățeni. Aceste fonduri vor fi alocate pentru diverse sectoare: economie, educație, sănătate și infrastructură – totul pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor”.

La rândul său, comisarul european a evidențiat efortul autorităților de la Chișinău, menționând că pașii următori vizează alinierea legislației naționale la cea europeană. De asemenea, Olivér Várhelyi s-a referit la investițiile UE în sporirea rezilienței economice, dezvoltarea întreprinderilor și crearea a noi locuri de muncă.

„Uniunea Europeană va rămâne și în continuare alături de Republica Moldova și este pregătită să vă primească în marea familie a statelor membre”, a declarat comisarul Várhelyi. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.