VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, după audierea raportului privind securitatea la Aeroport: Republica Moldova este o destinație sigură

„Condițiile de securitate pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău au fost sporite. Republica Moldova este o destinație sigură”. Aceasta este concluzia premierului Dorin Recean, după ce a audiat raportul instituțiilor responsabile de securitatea Aeroportului Internațional Chișinău: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Aeroportul Internațional Chișinău, Autoritatea Aeronautică Civilă, Serviciul de Informații și Securitate și a fost informat despre evaluarea sistemului de asigurare a securității la punctele de trecere a frontierelor.

După audierea raportului, premierul Dorin Recean a solicitat instituțiilor:

  • Revizuirea în termen de 20 de zile a protocoalelor de securitate în Aeroport și în zona adiacentă;
  • Crearea unui centru de analiză și reacționare rapidă pe teritoriul instituției;
  • Ajustarea procedurii de patrulare activă în zona adiacentă Aeroportului;
  • Îmbunătățirea cadrului normativ legat de gestionarea persoanelor neadmise pe teritoriul Republicii Moldova;
  • Realizarea unei serii de simulări, conform unor scenarii create de contextul regional actual;
  • Optimizarea canalelor de comunicare inter-instituțională în situațiile de criză.

Amintim, un polițist de frontieră și un angajat al securității aerogării au murit, vinerea trecută, după ce au fost împușcați la aeroport de un cetățean al Tadjikistanului. Poliția și Procuratura investighează cazul. Atacatorul a murit la trei zile după atac, pe patul de spital. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.