VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dorin Recean despre salariile unor demnitari: E absurd ca un ministru să aibă un salariu mai mic decât un muncitor de pe șantier

Din cauza salariilor mici, suntem în imposibilitatea de a atrage resurse umane necesare și suficient de talentate ca să pregătim procesul de integrare a R. Moldova la UE. E absurd atunci când un ministru are un salariu mai mic decât un muncitor care lucrează pe șantier, a spus prim-ministru Republicii Moldova, Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului de miercuri, 24 mai. Premierul a menționat că va merge în Parlament pentru a solicita o modificare de majorare a salariilor angajaților din administrația publică.

Premierul a precizat că ambele profesii sunt respectabile dor că competențele necesare sunt diferite.

De asemenea, șeful executivului a menționat că prin majorarea salariilor angajaților din administrația publică va fi consolidată capacitatea ministrelor și a administrației publice centrale pentru a „putea fi atrase mai multe resurse în buget și în economie”.

„Înțeleg că vom și criticați dar trebuie să înțelegem un lucru important. Noi trebuie să modificam legislația, să pregătim instituțiile ca să trecem la următoarea etapă în relațiile cu UE, iar pentru acest lucru avem nevoie de resurse (n. red umane) competente. Noi suntem în imposibilitatea de a atrage resurse umane necesare și suficient de talentate ca să pregătim acest proces foarte important (n. red - pentru țară). E absurd atunci când un ministru are un salariu mai mic decât cineva care lucrează pe șantier. Și o profesie este respectabilă, și alta, dar competențele necesare sunt diferite. Șefii de direcții din ministere au salarii mai mici decât chelnerii din cafeneaua de vizavi. Trebuie să avem oameni suficient de competenți prin care să pregătim calitativ legislația noastră pentru armonizarea cu legislația UE ”, a spus Recean.

Potrivit lui Recean, această majorare va fi doar începutul creșterii salariilor din domeniul administrației publice și a sectorului bugetar.

Premierul a afirmat că următoarele creșteri salariale în alte domenii social-importante vor fi incluse în rectificarea din luna august.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.