VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean admite că deschiderea negocierilor de aderare la UE ar putea fi amânate

Prim-ministrul Dorin Recean se arată convins că negocierile de aderare la Uniunea Europeană vor fi deschise însă admite o posibilă amânare a deciziei. Șeful executivului susține că dacă R, Moldova nu va primi o decizie favorabilă la summitul din decembrie, atunci această decizie ar putea fi luată în martie. Premierul susține că țara noastră este „campion” la implementarea recomandărilor.

„Noi construim Europa acasă absolut în toate domeniile. Dacă nu se întâmplă în decembrie, se întâmplă în martie, dacă nu în martie, oricum se va întâmpla. Dar noi trebuie să continuăm să implementăm reformele necesare pentru cetățenii noștri, trebuie să continuăm să construim Europa la noi acasă. Noi avem făcută deja o alegere. Avem ferma convingere că vom deschide negocierile. Moldova este campion la implementarea recomandărilor. Comisia Europeană a apreciat rezultatul reformelor”, a declarat Dorin Recean în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Totodată, Dorin Recean susține că autoritățile de la Chișinău consideră că decizia de aderare la UE a R. Moldova și a Ucrainei trebuie să fie „la pachet”.

„Poziția noastră este că noi trebuie să fim împreună cu Ucraina, la pachet, pentru deschiderea negocierilor. Suntem alături de prietenii și vecinii noștri. Noi suntem recunoscători pentru curajul și vitejia ucrainenilor. Astăzi ucrainenii asigură pacea și securitatea în regiunea noastră”, a precizat șeful Executivului.

Menționăm că, Ucraina și R. Moldova au primit statutul de țară candidat „la pachet”. Comisia Europeană a recomandat pe 8 noiembrie Consiliului European deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru ambele state. Decizia privind inițierea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la uniunea Europeană urmează a fi luată de către Consiliul European la summitul din 14-15 decembrie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.