VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi primari și un consilier din raionul Criuleni, în vizorul ANI

Autoritatea Națională de Integritate, în baza unei sesizări din octombrie 2022, a efectuat controlul averii și intereselor personale în privința primarului localității Măgdăcești, Liuba Cojocaru și al soțului ei, consilier din raionul Criuleni, Victor Cojocaru.

Inspectorul de integritate a constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de soții Cojocaru, prin includerea eronată/incompletă a datelor cu privire la unele venituri, bunuri mobile și interese personale în declarațiile de avere și interese personale pentru perioada 2020-2022.

Potrivit ANI, inspectorul a sesizat organul de urmărire penală, pe faptul existenței unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de Codul Penal – falsul în declarații. În partea ce ține de veniturile din darea în locațiune a unui bun imobil a fost  sesizat Serviciul Fiscal de Stat, în vederea efectuării unui control privind respectarea legislației fiscale de către subiecții controlului.

De asemenea, Liudmila Buzgan, primar al satului Răculești, din raionul Criuleni a fost constatată cu conflicte de interese apărute la angajarea nurorii sale în funcția de director al Căminului cultural din localitatea Bălășești.

Subiecții supuși controlului au dreptul de a contesta actele de constatare emise de către inspectorii de integritate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.