VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi bărbați din Chișinău, care se prezentau angajați ai băncii, cercetați pentru escrocherie

Doi bărbați din municipiul Chișinău sunt cercetați penal pentru escrocherie. Aceștia apelau diverse persoane, se prezentau angajați ai băncii, cereau datele cardurilor bancare și codurile unice de acces, iar apoi ridicau banii de la bancomate din capitală, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratul General al Poliției, cei doi suspecți au 39 și 42 de ani. De asemenea, s-a stabilit că unul dintre suspecți, aflându-se în penitenciar, coordona activitatea frauduloasă prin telefon.

Prejudiciul cauzat constituie 13 mii de lei. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă de la 1 până la 5 ani privațiune de libertate.

Pentru a nu fi victima escrocilor, oamenii legii atenționează cetățenii că să nu aibă încredere atunci când sunt contactați de persoane străine care se prezintă drept angajați ai băncii și să verifice informația. Datele bancare nu trebuie comunicate persoanelor necunoscute.

„Pentru a recepționa o sumă în contul dumneavoastră, este necesar să furnizați doar numărul cardului. Solicitarea altor date, precum cod PIN, data expirării, codul CVV2/CVC2 – reprezintă motiv de alarmare și renunțare la tranzacție. Nu furnizați datele dumneavoastră personale aferente cardului bancar drept răspuns la solicitări prin mesaje electronice, SMS-uri, prin telefon sau prin intermediul paginilor web care nu sunt destinate efectuării plăților pentru bunuri sau servicii. Banca niciodată nu solicită expedierea datelor cu caracter personal prin telefon, sms, email sau rețele de socializare”, precizează IGP.

În cazuri dubioase, populația este îndemânată să apeleze de urgență cel mai apropiat inspectorat de poliție sau serviciul unic 112.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.