VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi ani de la depunerea cererii de aderare la UE

Astăzi se împlinesc doi ani de când Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul istoric a fost semnat la opt zile de la declanșarea agresiunii ruse în Ucraina și la trei zile, după ce aceeași cerere fusese expediată Bruxelles-ului și de liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Cererea a fost semnată de șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul de atunci, Natalia Gavrilița.

Cu ocazia celor doi ani de la intrarea într-o etapă decisivă în procesul de aderare la UE, președinta a venit cu un mesaj în care afirmă că, în această perioadă, R. Moldova a făcut mulți pași hotărâți pe calea europeană. La fel, Maia Sandu menționează că aceste eforturi au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, venită în decembrie 2023 din partea statelor membre UE.

„Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate. Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, a declarat președinta Maia Sandu.

Amintim, după semnarea din 3 martie 2022 a cererii de aderare la UE, în luna iunie a aceluiași an Bruxelles-ul a acordat R. Moldova și Ucrainei statului de țări-candidate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.