VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Ziua Națională a Culturii: Ce evenimente urmează sa fie organizate

Ziua Națională a Culturii este marcată în Republica Moldova pe 15 ianuarie, în semn de omagiu pentru marele poet Mihai Eminescu, născut la această dată. Cu acest prilej, Ministerul Culturii invită publicul la o serie de evenimente ce au ca scop promovarea culturii și a valorilor autentice.

Programul cuprinde mai multe acțiuni: spectacole, recitaluri de poezie, expoziții, proiecții de film etc. Manifestările vor începe cu depuneri de flori la busturile lui Eminescu – în capitală, pe Aleea Clasicilor, dar și în mai multe localități din țară.

Luni, 15 ianuarie, începând cu ora 16:00, la Palatul Republicii se va desfășura ceremonia de înmânare a Premiilor în domeniul Culturii pentru anul 2023. Concursul este organizat, tradițional, de Ministerul Culturii și conține 15 nominalizări. Noutatea ediției curente este noua categorie, Diplomație culturală.

Pe lângă alte manifestări, la Biblioteca Națională va fi lansată ediția „Calendarul Național 2024”, iar la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va fi inaugurată o expoziție de carte de Mihai Eminescu, vor avea loc discuții despre rolul culturii în societate și un Quiz, „Recunoaște personalitățile culturii naționale”.

Programul integral al evenimentelor dedicate Zilei Naționale a Culturii 2024:

Programziuaculturii2024 Min… by Anisoara Mitu

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.