VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Testamentul lui Ion Druță, făcut public: Marele scriitor a cerut să fie înmormântat la Soroca

Directorul editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu, a făcut public testamentul marelui scriitor Ion Druță care s-a stins din viață astăzi, 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani.

În document, Ion Druță solicită să fie înmormântat în R. Moldova.

„Testamentul lui Ion Druță:

1) sunt născut în Regatul României,

2) rog să fiu înmormântat în Câmpia Sorocii,

3) fiind conștient de situația actuală, dacă nu voi putea fi înmormântat la Soroca, rog să fiu incinerat la Moscova, iar cenușa mea să fie împrăștiată în Câmpia Sorocii”, a scris Gheorghe Erizanu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.