VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Premier Energy și Energocom solicită ajustarea tarifelor la energia electrică

Energia electrică s-ar putea scumpi luna viitoare pentru consumatorii din centrul și sudul țării. Premier Energy a depus o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care cere majorarea tarifului la lumină cu 38 de bani. În același timp, Energocom cere reducerea tarifului la energia electrică cu 29 de bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat solicitarea depusă de compania Premier Energy prin care furnizorul solicită majorarea tarifului.

Astfel, conform solicitării furnizorului, lumina s-ar putea scumpi pentru consumatorii de energie electrică, care sunt deserviți de SRL Premier Energy. Tariful final pentru consumatorii casnici ar putea fi de 2,77 lei/kWh fără TVA.

Actualmente, consumatorii Premier Energy achită 2,39 lei/kWh.

Totodată, precizăm că Energocom a cerut Angenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să reducă cu 10% tarifele la energia electrică. Energocom solicită un tarif mai mic la energie, de 3,32 lei pentru un kilowatt/oră, față de tariful actual de 3,61 lei/kWh.

Ultima dată, ANRE a ajustat tarifele la energie electrică pe 10 noiembrie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.