VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Olanda susține deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și R. Moldova

Olanda susține deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova.

Potrivit directorului executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, despre aceasta se menționează în scrisoarea semnată de ministra Afacerilor Externe a Regatului Țărilor de Jos în numele Guvernului Olandei adresată Președintelui Consiliului European în contextul pregătirilor pentru Consiliul European din decembrie 2023.

Guvernul [Regatului Țărilor de Jos] concluzionează că propunerea Comisiei [Europene] este echilibrată și bine argumentată. Guvernul adoptă o atitudine pozitivă față de recomandarea Comisiei de a începe negocierile de aderare cu Moldova. Moldova a finalizat cea mai mare parte a pașilor identificați de Comisie și a înregistrat progrese semnificative în restul pașilor. Guvernul sprijină, de asemenea, pașii identificați de Comisie înainte ca un cadru de negociere să poată fi adoptat de Consiliu. O majoritate a statelor membre pare să susțină deschiderea negocierilor de aderare. Acestea vor începe efectiv după ce Consiliul va stabili cadrul de negociere. Acestea sunt concluziile principale cu privire la Republica Moldova din scrisoarea semnată de Ministra Afacerilor Externe a Regatului Țărilor de Jos în numele Guvernului Olandei adresată Președintelui Consiliului European în contextul pregătirilor pentru Consiliul European din decembrie 2023”, a scris Groza pe o rețea de socializare.

Mai jos vă prezentăm textul scrisorii care prezintă poziția Olandei pe subiectele principale ale agendei Consiliului European:

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.