VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Magistratul care examinează dosarul fostului deputat PDM, Constantin Țuțu, a depus cerere de demisie la CSM

Magistratul de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Ion Morozan care examinează dosarul în care fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Constantin Țuțu, este învinuit pentru trafic de influență a depus cerere de demisie la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Magistratul Ion Morozan activează de 17 ani în sistemul judecătoresc. Morozan a făcut parte din cele două complete de judecători constituite în noiembrie 2020 la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, care au fost desemnați să examineze dosarele „furtul miliardului”.

Judecătorul Morozan examinează dosarul în care fostul deputat democrat Constantin Țuțu este cercetat pentru trafic de influență. Următoarea ședință de judecată în acest dosar este programată pentru 12 septembrie, cu începere de la ora 11:00.

Tot Morozan a fost desemnat judecător raportor în dosarul în care deputatul Partidului Politic „ȘOR”, Denis Ulanov, este bănuit de „escrocherie”. Ulterior, magistratul a fost recuzat de la examinarea cauzei.

Potrivit declarației de avere depuse la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI), în 2021 Morozan a indicat un salariu anual de 227 398 de lei, ceea ce constituie 23 116 lei lunar.

Cererea de demisie a judecătorului Ion Morozan a fost inclusă pe agenda ședinței de vineri, 9 septembrie, a CSM. Ședința CSM este programată cu începere de la ora 9:00. Pe ordinea de zi sunt incluse 15 subiecte.

Agenda CSM:

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.