VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Consilier sătesc și șofer în Primărie. Un funcționar din Căușeni, în vizorul ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că Mihail Țapu, consilier în Consiliul sătesc Copanca, r-nul Căușeni, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Funcționarul ar fi activat simultan în calitate de consilier local și șofer în primăria satului. ANI a fost sesizată de reprezentanții Oficiului Teritorial Căușeni a Cancelariei de Stat a Republicii Moldova.

Deoarece consilierul nu a avut abateri similare anterior pe domeniul de competență al ANI, inspectorul de integritate nu a aplicat interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv cea de consilier.

Actul de constatare poate fi contestat de părțile cointeresate în termen de 30 de zile de la emitere.

Conform legislației în vigoare, mandatul alesului local este incompatibil cu calitatea de funcţionar public, de angajat în subdiviziunile autorităţilor administraţiei publice locale (aparatul preşedintelui raionului, primării, primărie şi preturile
municipiului Chişinău, direcţii, secţii şi alte subdiviziuni), inclusiv ale Adunării Populare a Găgăuziei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.