VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ 60 de milioane de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Cahul–Giurgiulești. Noi decizii, aprobate de CSE

60 milioane de lei vor fi alocate din bugetul de stat pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată Cahul – Giurgiulești, km 74, aflat în apropierea localității Văleni. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din 21 august, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.

Reabilitarea porțiunii de cale ferată va contribui la dezvoltarea conexiunilor alternative și sigure către porturile Giurgiulești, Galați și Reni. Potrivit dispoziției, lucrările de reabilitare a terasamentului de cale ferată vor fi autorizate imediat, urmând ca documentația de proiect să fie definitivată pe parcursul executării acestora. Pentru lucrările de proiectare, Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, în calitate de beneficiar.

„Din cauza atacurilor rusești asupra porturilor din Ucraina la Dunăre, lucrările de reabilitare vor începe cât mai curând posibil pentru a garanta conexiuni alternative și transport de mărfuri sigur pe cale ferată spre și dinspre porturile Giurgiulești, Galați și Reni”, a spus ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

O altă decizie a CSE se referă la restituirea în Fondul de rezervă al Guvernului a mijloacelor financiare neutilizate, alocate anterior prin Dispoziția Comisiei pentru transportarea ajutoarelor umanitare către Ucraina. Din cele 162 de mii de lei alocate, au fost valorificate 48 de mii.

De asemenea, membrii CSE au actualizat măsurile restrictive pentru sezonul de vânătoare 2023 – 2024.  

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.