VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doar o treime din locurile de muncă vacante au fost ocupate în 2023

Peste 11 mii de persoane au fost angajate în câmpul muncii în 2023 din totalul celor 32 de mii de locuri declarate vacante de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Șefa instituției, Raisa Dogaru, susține că moldovenii preferă să lucreze în sectorul privat, acolo unde, în cele mai multe cazuri, salariile sunt mai mari.

Potrivit ANOFM, din cele 32 de mii de locuri de muncă vacante, cele mai multe sunt în domeniile industriei ușoare, comerțului, transport și în administrația publică.

„Cele mai multe locuri le deținem din sectorul privat. Cetățenii vor să lucreze în sectorul privat și vor să aibă salarii mai mari. Mai ușor își găsesc un loc de muncă persoanele care corespund calificărilor și competențelor solicitate de angajator. Potrivit statisticilor, peste 11 mii de persoane au fost angajate în câmpul muncii, dintre care circa 40 de procente sunt femei, sunt persoane tinere, dar avem într-un procent destul de mare și persoane care o vârstă mai înaintată”, a declarat Raisa Dogaru, citată de Radio Moldova.

De asemenea, datele Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că, anul trecut, au fost angajați aproximativ 270 de persoane cu dizabilități și 240 de cetățeni moldoveni reveniți din străinătate.

Precizăm că pe 16 ianuarie în holul central al Guvernului va fi organizat și un târg de cariere. Vor fi prezentate locurile vacante în cadrul ministerelor și a Cancelariei de Stat. Este vorba despre mai multe funcții publice de conducere și de execuție în diverse domenii. Autoritățile subliniază că acestea oferă numeroase avantaje, inclusiv posibilitatea instruirilor în țară și șansa de a participa la programe de formare profesională peste hotare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.