VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directorul ”Forța Fermierilor” acuză Chișinăul de inacțiuni în problema agricultorilor din raionul Dubăsari

Directorul executivul al Asociației ”Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, acuză Chișinăul, în special Biroul de Reintegrare, de inacțiuni în cazul blocajelor instituite periodic ce Tiraspol pentru fermierii din raionul Dubăsari.

Slusari susține că autoritățile constituționale au toate pârghiile pentru a pune punct acestor abuzuri și nelegiuiri din partea autorităților separatiste de la Tiraspol.

”Având toate pîrghiile respective, birou nostru pentru reintegrare cu ”целый” viceprim-ministru în frunte nu poate rezolva problema fermierilor din câteva sate privind activitatea liberă și accesul permanent la terenurile agricole, care sunt proprietatea privată a țăranilor – cetățenilor noștri. Cetățenilor adevărați, care nu au trădat Moldova în situația critică din anii 1991-1992, care activează în condițiile extrem de ostile și care achită impozitele și contribuțiile în bugetul public național. Domnule Serebrian, cu salariul dublat, incusiv și din contul impozitelor acestor fermieri, trebuie să acționați mult mai eficient decât să emiteți niște comunicate sterile cu enumerarea problemelor agricultorilor din satele noastre din stânga Nistrului”, se arată într-un mesaj transmis de Alexandru Slusari pe o rețea socială.

Directorul ”Forța Fermierilor” susține că, în timp ce problema fermierilor din Dubăsari rămâne nesoluționată de ani de zile, Guvernul de la Chișinău ”întreține” indirect activități economice consistente din regiunea transnistreană.

”Chișinău actualmente controlează importuri și exporturi în și din transnistria, precum și asigură furnizarea în regiunea a gazelor naturale și circulația liberă a locuitorilor din acea zona, în special a criminalelor, care administrează aceasta enclavă. Autoritățile constituționale din Moldova permit activitatea celor două întreprinderi din stânga Nistrului, care sunt pilonii economici pentru așa zisă republică transnistreană, chiar dacă una din ele poluează puternic zeci de sate împrejur”, a mai adăugat Slusari.

Amintim, ieri, Biroul de Reintegrare a emis o adresare de urgență Tiraspolului prin care cere să fie asigurat accesul neîngrădit pentru fermierii din raionul Dubăsari pe terenurile aflate peste traseul Tiraspol-Camenca.

Printre problemele constatate se menționează bariere artificiale în libera trecere prin infrastructura ilegală a posturilor de control transnistrene, cu diverse verificări abuzive, restricționări nefondate și impuneri la plăți neautorizate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.